Mintsambal is een fris-pittig bijgerecht dat je kunt gebruiken om de smaak van een gerecht te verhogen. De mintsmaak combineert perfect met lamsvlees, vandaar dat deze sambal veel wordt gegeten bij een Lamb Biryani.
De pittigheid is natuurlijk prima te variëren door de hoeveelheid chilies aan te passen. In plaats van chilipepers kun je ook groene thaise pepertjes (rawit) gebruiken. Deze zijn echter wel scherper, dus voorzichtigheid is geboden.
Zelf mintsambal maken
Deze verfrissende sambal, die in Sri Lanka Minchi Sambola heet, is een perfecte begeleider van Lamb Biryani of Chicken Biryani.
- 50-60 g pepermuntblaadjes
- 3-4 teentjes knoflook
- 2-3 zwarte peperkorrels
- 2-3 groene chilipepers
- 1 limoen (sap)
- 1 snufje suiker
- zout naar smaak
- Was en dep de muntblaadjes droog
- Vermaal alle ingrediënten in een keukenmachine, blender of vijzel tot een dikke groene pasta.
Tot ca. 4 dagen te bewaren in een glazen pot in de koelkast.